Négybástya Ingatlan Iroda - Esztergom

Ingatlanok Esztergomban: itt is számottevő az árváltozás?

 

Áfa-csökkentés és CSOK
Az elmúlt egy évben a lakások értékesítési volumene és ára is nagymértékű fellendülést mutatott, hiányterületnek számított viszont az új lakások építése. A napokban benyújtott újépítésű lakásokra vonatkozó áfa-csökkentés értelmében az állam a jelenlegi 27%-os áfát 5%-ra csökkentené a 2016-2019. közötti időszakban. Az intézkedés az új-, és a használt lakások árainak alakulását is befolyásolhatja, ennek mértékét viszont nehéz előre jelezni. Az építkezési kedvet tovább növelheti a családok körében az a vissza nem térítendő állami támogatás, melyet a párok abban az esetben kapnak, ha 10 éven belül három gyermeket vállalnak.

Forrás:portfolio.hu

Ingatlanár növekedés vidéken
Az ingatlanpiac nemcsak a fővárosban kapott kiemelt szerepelt az utóbbi egy évben, egyes vidéki városokban is jelentős változások mentek végbe. Az árak Győr-Moson-Sopron, Csongrád, Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megyében mutattak számottevő növekedést. A megyeszékhelyek közül Győrben zajlott le a legnagyobb mértékű emelkedés, Békéscsabán viszont ezzel ellentétes tendencia volt megfigyelhető.

Forrás:portfolio.hu

Esztergom ingatlanhelyzete
A városban az elmúlt egy évben átlagosan 5,4%-kal nőttek az ingatlanok átlagos négyzetméterenkénti árai. Az esztergomi családi házak átlagos árai közel azonosak az országos átlaggal, Budapest, Győr, Szeged és Debrecen árszínvonalától viszont elmaradnak. A tégla-, illetve a panelépítésű eladó esztergomi lakások az országos átlagnál jelentősen alacsonyabb áron érhetőek el, az ország egyes nagyvárosaihoz képest 27-46%-kal olcsóbban juthatunk az egyes ingatlantípusokhoz.

Esztergom ingatlanárai összevetve az ország más nagyvárosaival, illetve az országos átlaggal
Forrás:Ingatlannet.hu

Megyei viszonylatban családi házat, illetve téglalakást borsosabb áron vásárolhatunk Esztergomban, mint a megye más meghatározó városaiban. Az ingatlanárak ugyan itt is növekvő tendenciát mutattak az elmúlt egy évben, ez az emelkedés azonban jelentősen elmarad az ország átlagos szintjétől, az ingatlanpiaci robbanás nem fejtette ki olyan nagymértékben a hatását, mint más vidéki nagyvárosokban.

Forrás: Ingatlannet.hu

Ajánlott ingatlanok

Eladó földterület, Esztergom, Csenkei híd
Részletek ÁR : 25 000 000 Ft
Telek alapterület : 5 000 m²
Részletek
Eladó telek, Esztergom, Szamár-hegy
Részletek ÁR : 6 000 000 Ft
Telek alapterület : 1 100 m²
Felszerelés : Villany: van
Részletek
Ház: családi ház, sorház, ikerház, házrész, kastély in Dorog
Részletek ÁR : 26 000 000 Ft
Hasznos alapterület : 100 m²
Telek alapterület : 700 m²
Felszerelés : Garázs, Víz: van, Villany: van, Gáz: utcában, Fürdő és WC egyben, Kétgenerációs ingatlan
Részletek